d&b SL-Series GSL

Soundforce ingår i ett exklusivt nätverk för användare av d&b:s nya arenasystem.

I och med SL-series har vi markandens mest avancerade ljudsystem som ger helt nya möjligheter till spridningskontroll och önskad utsläckning.

GSL har bl.a. cardioidverkan ända ner i basen och Array Processing som standard.

Adamson Energia Partner

Soundforce Scandinavia ingår i det internationella nätverket Adamson Energia Partner. De Kanadaproducerade ljudsystemen kompletterar vårt omfattande sortiment av d&b system. Energia är extremt högproducerande stadiumsytem för de allra mest krävande situationerna.

d3 Technologies Mediaserver

Vi har valt att utöka vårt sortiment av mediaserver. Sedan tidigare finns det Hippotizer och Arkaos. Inför bl.a. kommande världsturné har vi satsat på d3 4x2 pro. Vår personal har genomgått utbildnig på d3 technologies i London.

EDM-festivaler

Vårt breda arbetsområde som inkluderar såväl Ljud och ljus som LED-teknik gör oss konkurrenskraftiga för festivaler med höga krav på den tekniska lösningen. Under sommaren genomförde vi bl.a. den tekniska leveransen till David Guetta på Jugendfest i Norge.

Kraftwerk-konserter

Kraftwerk levererade fyra musikaliska mästerverk på Cirkus. Vi är glada över att vara delaktiga med ljud och ljusteknik i form av bl.a. Martin Viper och en d&b audiolösning i surroundvariant.

Vinterljus 2013

På uppdrag av Tekniska Verken medverkar Soundforce på ett flertal installationer i projektet Vinterljus i Linköping. En av dessa var "Missplaced". Idé och design av Robin Hedman och David Johansson

Digicomixerbord till Gyllene Tider

En optisk lösning med Digico-mixerbord användes till Gyllene Tiders sommarturné. Digico SD-10 på FOH och SD-5 till monitor. Ljudtekniker Anders Molund.

Joe Cocker

En av de musikaliska höjdpunkterna under sommaren 2013 var Joe Cocker. Ljud, ljus, transporter från Soundforce till de Skandinaviska konserterna. 

After Dark

Soundforce levererar ljud och ljusteknik till After Dark.

Installation av ljud och bild på O´Learys i Trondheim

Installationen på O´Learys restaurang i Trondheim är färdigställd och 

premiären hölls i fredags. Soundforce har installerat ljudanläggning och styrsystem till skärmar och ljud.

Vinterljus i Linköping 2012

För åttonde året arrangerar Linköpings kommun Vinterljus. Soundforce medverkar under årets Vinterljus med bl.a. stationen "Hawaii"

Bo Kaspers Orkester

BKO ligger just nu ute på en större vinterturné. Ljusdesigner Johan Friberg har med sig bl.a. Viper och Aura från oss.

Martin Mac Viper

Martins nya eftretraktade armatur Mac Viper har äntligen anländt till vårt hyreslager tillsammans med bl.a. Martins MacAura. MacViper från Soundforce kommer att dyka upp på turnéer och konserter i vinter på bl.a. Brad Paisley, Bo Kaspers Orkester, Level-42, Melody Gardot och Gotye.

Pioneer

Vi har ett stort sortiment discomixer och CD-spelare från Pioneer. Bl.a. CDJ-2000, CDJ-1000, DJM-800, DJM-900 Nexus och DJM-2000. Dessutom enklare set i form av Pioneer 350-set. Du finner hyrpriser i vår Party/Disco-prislista.

Popaganda 2012

Festivalsommaren avslutades för vår del med Stadsfesten i Linköping och Popaganda i Eriksbergsbadet i Stockholm.

Bilden är tagen under Teddybears konsert på Popaganda av Viktor Lundmark.

Lady Antebellum, Own the night European tour 2012

Ett av världens största Countryband Lady Antebellum genomförde Europaturné under sommaren. Soundforce medverkade under konserterna i norden med transport, ljud- och ljusteknik.

Peace & Love 2012

Soundforce ansvarade för scen och teknik till fyra av scenerna under 2012 års Peace & Love.

På bilden Dada Life på Eldoradoscenen. 

InFlames Europaturné

En omfattande mängd ljudutrustning gick med på InFlames Europaturné. Bl.a. 24 d&b J-toppar, 24 d&b-subar, d&b Q-outfil, d&b C4-sidefil, d&b M4-monitorer, 49 d&b D-12 samt 2 Digidesign Venue.

 

Vinterljus 2011

Succé för årets Vinterljus! Vårt bidrag var KV1. Idén var att visa att ett industrikomplex inte behöver kännas trist och grått utan mycket väl kan vara en färgsprakande vitaminkick i stadsmiljön. Inspiration hämtad från Professor Balthazar. teknik som användes var bl.a. Barco-projektor, Martin och Varilites rörliga armaturer samt åtskilliga LED-armaturer. 
Här kan du se fler bilder. 

Brad Paisley

Brad Paisley tillsammans med Darius Rucker gjorde en Skandinavisk turné under sommaren. Soundforce levererade ljud, ljus, LED/videoteknik samt transporter.


Läs mer

Alan Jackson

Soundforce ansvarade för scen, ljud, ljus, LED-skärmar, bildproduktion och transporter till Alan Jacksons tre nordiska konserter.

Toto

Förutom alla festivaler blir sommaren fylld med ett flertal stora internationella turnéer. En av dessa är Toto. Bandet ger tre konserter i Sverige. Läs mer på www.totolive.se

Carola-turné

Under mars-april genomfördes en uppskattad turné med Carola. Vårt uppdrag var att ombesörja ljud, ljus, bild och transporter. Turnén övergår till en krogshow på Tyrol i Stockholm.

Rumble of the Kings

Årets Rumble of the Kings gick av stapeln på ett fullsatt Hovet i Stockholm. Soundforce var på plats med ljud, ljus och LED-skärmar. Vi passar på att gratulera Åtvidabergstjejen Frida Wallberg till sitt mästarbälte i boxning.

Slottsträdgården under Vinterljus 2010

Soundforce ansvarar för ljusinstallationen i Slottsträdgården under Vinterljus 2010. Till installationen har användts ca 150 LED-armaturer för att ge slottsparken en festlig inramning. Slottsträdgården är bara öppen söndagar till och med torsdagar fram till nyår. Besök även Vinterljus på Facebook.

För mer information om Vinterljus, gå in på Linköpings kommuns hemsida.

Stockholm Waterfront

Soundforce har fått uppdraget att installera ljudanläggning i Stockholms nya hypermoderna kongresscenter. Kongressalen rymmer ca 3000 sittande personer och byggs enkelt om till fest eller konsertlokal. Installationen består av ett 60-tal d&b-högtalare, mixerbord och fiberdistribution. Totalentreprenaden på tekniken görs tillsammans med stockholm Lighting. www.stockholmlighting.se

LED-skärm på Skifs-turné

Inte mindre än 120 kvadratmeter högkvalitets LED-skärm går just nu på Björn Skifs turnén "En Show". De högupplösta skärmarna är placerade på scenen och används för att visa dekor, video och grafik. Läs mer om vår bildavdelning på www.videoforce.se

Getaway Rock Festival

"Det kännas som att många av banden gör sina bästa framträdanden på mycket länge just här på Getaway Rock, just på grund av det

fantastiska ljudet som får i gång först publiken och sedan bandet. Det blir en kedjereaktion", säger Expressens musikrecensent Martin

Carlsson.

Twilight Fan Event på Hovet

Nordisk film bjöd 9000 hysteriska fans av Twilight på ett event på Hovet. På plats fanns två av huvudrollsinnehavarna. Den 30:e juni har den tredje filmen Eclips i The Twilight saga premiär.

Soundforce ansvarade för ljud, ljus och bild-teknik.

Aerospace forum

I samband med Flygdagarna arrangerades seminarier under veckan. Föreläsare var bl.a. Christer Fuglesang och Carl Bildt. På kvällarna hölls middag med underhållning av bl.a. Joe Labero.

Soundforce stod för ljud, ljus och bildteknik.

Totalt lockade flygdagen ca 50 000 personer.

Sweden Rock Festival

På årets Sweden Rock Festival ansvarade Soundforce för Ljud och ljusteknik på tre av scenerna. På Sweden-, Rock- och DIO-stage kunde därför publiken njuta av högkvalitativt ljud från d&b J-series. På bilden, en av festivalens höjdare Mothers Finest.

Hängning av flygplan i det nya Flygvapenmuseet

Soundforce har fått uppdraget att hänga upp flygplan i det nya Flygvapenmuseet  Linköping. I uppdraget ingår att hitta rätt position i taket, väga planen samt fixera dem i dess permanenta position. Vägningen görs med hjälp av lastceller som talar om för en dator vilka krafter som finns i samtliga wirerar som håller planen uppe i sin position.

Lyften sker med Chainmaster 2tons motorer. 

Kinesys Libra

Nu finns ett system med lastceller som väger lasten i riggen. Lastcellerna ser ut som och fungerar som chackel och ger information om vikten till ett datasystem. Datorn håller dessutom reda på hur lasterna i de olika cellerna varierar med tiden och presenterar detta i grafer.

Rekordmatchen

Europa har fått ett nytt publikrekord i ishockey. Matchen spelades på Ullevi inför drygt trettioentusen personer. Soundforce stod för ljud och ljus. Matchen föregicks av en koncert av Göteborgsbandet Mustasch. Hockeyn spelades mellan Frölunda och Färjestad.

Första spadtaget på Sveriges nya Nationalarena

Kronprinsessan Victoria tog det första spadtaget till Sveriges nya Nationalarena i Solna. Vi gjorde, på uppdrag av eventfirman Imponera, ljud, ljus och bildtekniken. Till presentationen användes EKTA-Visions videoLED med 4mm pitch.

In Flames Europaturné

In-Flames genomför just nu en Europaturné med ljudanläggning från Soundforce.

Bl.a. har ett D&B J-system, M-4-monitorer, Q-sidefil och två Digidesign Profile-bord rullat ut från lagret i Linköping. På konserterna i Norden är bl.a. Dead by April förband.

Nytt Digidesign Profilebord och mer d&b J-series

Vi har valt att satsa på ytterligare Digidesign Profile-bord. Tillsammans med nyanskafade d&b-högtalare har de gått direkt ut på Europa-turné med In-Flames.

Soundforce VideoLED på Sonisphere

Två EKTA LED-skärmar användes i Finland på Sonispherefestivalen. Bland andra medverkade Metallica som sågs av 65000 personer. Bildproduktionen levererades tillsammans med Eventech i Estland som även stod för ljud, ljus och scen.Webite produced by: Enkel Media

013 - 123 456


Facebook

Showcase